10 Ekim 2009 Cumartesi

The End...

Yine bir Dünya Kupası ve yine biz yokuz. Ne futbolcular ne de Fatih Terim kaybetti. Kaybeden sadece ve sadece bizleriz. Önce kura çekiminde, sonra da Haziran 2010'da büyük acılar yaşayacağız. E.Baliç dönemindeki jenerasyonu ile çok yaklaştıkları Dünya Kupası'na Dzeko'lu İbisevic'li kadrosuyla gidiyor Boşnaklar.

Ne yazıkki hepimiz başka milli takımları destekleyeceğiz dünyanın en büyük futbol organizasyonunda. Kırmızı-beyaz Türkiye forması yerine, İtalya'nın mavisini, Hollanda'nın turuncusunu tutacağız.

Arda Turan'ın bu turnuvada oynamasını çok istiyordum. Turnuvadaki oyunu ile Eylül 2010'da Avrupa'nın en önemli kulüplerinden birine transfer olabilirdi. Ama ne yazıkki olmadı...

İlerleyen günlerde Fatih Terim istifa etti, edecek şeklinde bol bol haber yazılıp çizilecek. Sivasspor'dan istifa eden Bülent Uygun'un milli takımın başına geçmek için istifa ettiği söylentileri ortaya atılacak (bunun gerçeklik payı olduğuna inanıyorum), Özgener tepkileri dindirmek için türlü yöntemler deneyecek. Ama bunların hiçbiri Haziran 2010'da Dünya Kupası'nda olmayacağımız gerçeğini değiştirmeyecek.

Borsa'da, Boşnaklar "var mısınız yok musunuz?" diye sordu bize. "Yokuz" deyip boynumuzu büküp döndük memlekete. İşte biz burada kaybettik...

Neyse, bu sinir ve üzüntüyle daha çok uzar bu muhabbet.

Biz en iyisi önümüzdeki maçlara bakalım (!)

2 yorum:

Bi Ufak dedi ki...

valla bizim takima alistik artik ama bosnaklarin dunya kupasina gitme konusunda pek katilmiyorum cok sansli bir kura cekmez ise(slovakya filan) bosna playoff ta elenir.oyle ahim sahim top oynamadan ikinci oldu adamlar.bunu bizi gectikleri icin soylemiyorum ki belcika akilli olsa onlar bile bizi gecerdi.

M. Alper dedi ki...

Bosna kötü top oynuyor demek için maçlarını izlememiş olmak gerekir. Adamlar gayet iyi oynuyor. En azından Türkiye'den çok çok iyiler... Bizden daha çok hakettiler.