10 Ekim 2009 Cumartesi

Rooney - Portekiz ???

Capello harikalar yaratıp, Avrupa Şampiyonası yolunda İngiltere'yi kapı dışına iten Hırvatistan'ı her iki maçta da hezimete uğratıp aynı İngiltere'yi Dünya Kupası'na götürüyor. Defoe ve Rooney'in Gerard ile Lampard'ın katkılarıyla sırtladığı takım, tipik İngiliz futbolunu İtalyan Capello döneminde oynamaya başladı ve başarıya ulaştı.

Portekiz ise Dünya Kupası'ına gidememe olasılığı ile karşı karşıya ve kendi evlerinde oynadıkları üç maçı da kazanamış durumdalar. Bu akşam Macaristan ile oynayacaklar ve mutlaka 3 puan almak zorundalar. Oynadıkları futbolun temposuz ve yaratıcılıktan uzak olduğu düşünülürse C.Ronaldo'nun ayaklarına bakacaklar gibi duruyor.

İngiltere için işlerin yolunda gittiği, Portekiz için ise stres dolu günlerin yaşandığı bu günlerde Rooney'nin demeci gündemi değiştirdi.

"It would be nice to see Portugal not there. In the last two tournaments they've knocked us out and when we didn't qualify for Euro 2008, we got a lot of stick from Ronaldo."

Rooney son iki büyük turnuvada Portekiz'e elenmeleri ve Euro 2008'e katılamamaları spnrasında Ronaldo'nun dalga geçen sözlerine maruz kalmalarından dolayı hırs yapmış olacak ki Portekiz'in Dünya Kupası'na gidememeleri için dua ediyor.

Ronaldo'ya Rooney'in sözleri hatırlatıldığında, Rooney'in Portekiz'e karşı oynadığı maçlarda hiç galibiyet yaşamamış olmasından dolayı olsa gerek böyle bir demeç verdiğini, bunu aslında Portekiz'in gücünü vurgulayan güzel bir jest olduğunu düşündüğünü belirtmiş.

Bu saatten sonra, Portekiz'in Dünya Kupası'na giderek İngiltere ile karşılaşmasını umut ediyorum. İnşallah bu dileğim boşa çıkmaz ve kazananın Rooney mi Ronaldo mu olacağını görürür.

1 yorum:

ive dedi ki...

c ronaldo sakat emme velakin.