2 Mart 2009 Pazartesi

İngiltere Premier Ligi'nin 4 Kulesi

İngiltere Premier Ligi'ni takip edenler ya da etmeyenler için Peter Crouch ismi yabancı değildir. 1.98 lik boyu ile sıska devdir kendileri. Şahsi fikrim kendisinin "Allah boy vermiş gerisini koyvermiş" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği yönünde. 1.98'lik boyunun yanı sıra forvette kendisine çok fazla hava topu gönderilmesinden olsa gerek, Premier Lig'in en uzun oyuncusu olduğu düşünülür. Böyle düşünenler yanıldıklarını da bilmeliler.

İngiltere Premier Ligi'nin en uzun oyuncuları; 1.98 metrelik boyları ile Sunderland kalecisi Marton Fulop, Portsmouth kalecisi Amir Begovic, Peter Crouch ve Aston Villa'lı Zat Knight...

Bu 4 kule içerisinde, zirvede milimetre farklarıyla Zat Knight bulunmaktadır. (Yetenek olarak kesinlikle Crouch'tan daha fazlasına sahip olduğunu düşündüğüm çok hızlı ve güçlü biridir kendileri.)

İngiltere Premier Ligi'nin en uzunundan bahsetmişken 1.65 metrelik boylarıyla, Spurs'lu Aaron Lennon ve Liverpool'lu Emiliano Insua'nın ligin en kısaları olduğunu da belirtmemek olmaz.

2 yorum:

Fuleli Adımlar dedi ki...

Amacım seni düzeltmek değil ama bildiğim ve araştırdığım kadarıyla Peter Crouch'un boyu 2.02'dir ve sanırım Premier Ligin en uzunudur.Ama kabiliyetinin sadece boyundan gelmediğini kanıtlayan maçlar oynamıştır ve en güzel gollerini de maalesef Ş.L.'nde bize karşı atmıştır.

beera dedi ki...

Peter Crouch'un boyu hakkında farklı söylentiler var :=). Ancak İngiltere Premier Ligi'nin resmi internet sitesindeki resmi kayıtlara göre(site yetkilileri ile yazışmalar da gerçekleştirdim) kendisinin boyu 1.98'dir.