1 Mart 2009 Pazar

Katalunya'da Madrid Sesleri...


İspanya Primera'da sezonun ilk yarısı sona erdiğinde herkes Barcelona'nın başını alıp gittiği, oynadığı muhteşem futbol ile şampiyonluğunu ikinci yarı başlamadan ilan ettiğini düşünüyordu.

İçinde ufak olsa da umut taşıyan ben ve benim gibi Real Madrid sempatizanları hariç.

O umut büyüdü, büyüdü... Sonunda ufak bir umut olmaktan çıkıp bir gerçeğe dönüştü. Madrid gerçeğine.

Barça, belki de biraz rehavete kapılıp puan kayıpları yapmaya başladı sezonun ikinci yarısında. Madrid ise aksine, evinde ve deplasmanda galibiyetleri seriye bağladı.

Bu hafta ise çok ilginç iki maç vardı. Katalunya ve Madrid savaşları. Espanyol ile deplasmanda oynayan Real Madrid galibiyet alıp, Atletico Madrid'in Barcelona'yı yenmesine duacı olacaktı.

Madrid'i Katalunya'dan çekip kurtarak iki kaptanı oldu. Oyuna 60.dakika'da giren Guti'nin 69.dk içerisinde attığı güzel frikik golünün sevinci sürerken 73.dakika'da Büyük Kaptan Raul, Kameni'ye topu filelerden alıp santraya yollaması için Guti'den sonra yardımcı olan ikinci Madridli oldu. Raul ve takım arkadaşları bu gol sonrasında stand by moduna geçip maçın bitmesini beklediler.

Gün itibariyle 1 maçı eksik Barcelona ile Madrid arasındaki puan farkı 4. Ligin ilk yarısında Barcelona'nın 6 gollük paketlerinden nasibini alan Atletico Madrid, bugün Vicento Caldéron'da puan ya da puanlar alırsa, İspanya Primera o zaman tekrar başlayacak ve 34. haftada Bernabéu belki de Şampiyonlar Ligi Finali'nden daha büyük ve daha muhteşem bir maça ev sahipliği yapacak.

Bakalım "Katalunya is not Spain" mi yoksa "Spain is bigger than Katalunya" mı kazanacak?

Hiç yorum yok: