8 Aralık 2009 Salı

İşte Cate İşte Gate ("Kapı")

Yunan futbolunu yönetenler bizimkilerden de sabırsız gerçekten. Önce Olympiakos, Anorthosis ile harikalar yaratan Temuri Ketsbaia'yı ligde oynanan 2 maçta alınan 4 puan sonrasında kovup yerine Zico'yu getirdi. O zaman bu kararın sebepleri hakkında mantıklı bir açıklama gelmemişti.

Panathinaikos tarafı da ezeli rakibimiz hoca kovarda biz kovamaz mıyız diye düşünmüş olacaklar ki Henk ten Cate'ye kapıyı gösterdiler. Henüz ne Pana yönetimi ne de Ten Cate'nin ağzından bu olayın iç yüzü hakkında açıklama gelmedi ama sebep geçtiğimiz hafta sonu oynanan Olympiakos maçında alınan 2-0'lık yenilgi şüphesiz.

Ten Cate sezon sonunda Hollanda'ya döneceğini açıklamıştı ama Pana yönetimi önce ezeli derbideki mağlubiyet, arkasından da İstanbul'dan puansız dönülünce sezon sonunu beklemeden uçak biletini koyuverdiler cebine.

Hali hazırda ligde ezeli rakiplerinin sadece bir puan arkalarında ikinci sırada olan Panathinaikos, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Atletico Madrid'e elenip Avrupa Ligi'nin yolunu tutmuş, Galatasarayımızın bulunduğu grupta ikinci olarak bir üst tura çıkmayı garantilemişti.

Hiç yorum yok: