1 Eylül 2009 Salı

Ufuk'um, Ceylan'ım, Aslanım...

Dün bu sayfalardan Ufuk Ceylan'ın Galatasaray formasını giyeceğini duyurmuştum. Duyururken çok büyük tereddütlerim vardı. Türkiye'de genellikle transfer dönemlerinde herkes heryerden duyum alıyor, blog sayfalarında, forumlarda paylaşıyor. Bazen gizemli yazılar yazarak insanlara hava atıyor, bazen de isim veriyorlar. Bu isimlerin %99'u yalan haber olduğu için, bir kaç gün sonunda blog sayfaları ya da forumlara X Takım bu transferi çok istedi, çok uğraştı ama son dakika pürüzü yüzünden bu transfer yattı cümlelerini sıralıyıveriyorlar br iki gün sonra. İşte yukarıda anlattığım bu sebeplerden dolayı, aldığım bu haberi yazmak ile yazmamak arasında kaldım. Çünkü eğer gerçekleşmezse eleştirdiğim bu insanlardan hiçbir farkım kalmayacaktı. 2-3 saat içim içimi yedikten sonra dayanamadım ve paylaştım sizlerle.

Ve ne mutlu ki, dediklerim doğru çıktı. Ufuk Ceylan, Manisaspor'un çok büyük zorluklar çıkartmasına rağmen Galatasaray'ın formasını giyecek artık.

Peki kimdir bu Ufuk Ceylan?

Ufuk, 23 yaşında genç bir kaleci. Altay altyapısından yetiştikten ve Altay'da kısa bir süre profesyonel olarak oynadıktan sonra Vestel Manisaspor'a (o zamanki adı) transfer oldu. Ufuk, 21 yaş altı A Milli Futbol Takımı formasını başarı ile terletirken, aynı zamanda V.Manisaspor'da formayı Bülent Ataman'dan (nam-ı diğer Deli Bülent) kapıverdi. Bir daha da bırakmadı zaten. Vestel Manisaspor'un hem Vestel'in sponsorluğunu hem de Super Lig'in 18 takımından biri olma şansını kaybettiği 2007-2008 sezonunda Ufuk çok başarılı maçlar çıkarmıştı. Ancak, çok şansız bir sakatlık geçirerek yükselen kariyerinde bir anda büyük bir şok yaşadı. Bank Asya 1.Ligi Ufuk'un genç yaşta büyük tecrübeler kazanmasına yardımcı oldu. Maçların çoğunda ilk 11'de sahaya çıkan Ufuk, Fatih Terim tarafından A Milli Takım kadrosuna da çağırılan bir isim oldu.

Ufuk 1.93 metre boyununda olmasına rağmen çok atletik bir fiziğe sahip. Bir kaleci için önemli özelliklerden biri olan ikinci toplardaki başarısı göz ardı edilemez.

Ufuk, Fevzi Elmas'ın yaptığı hataları yapmaz ve çalışmaya devam ederse gelecek yıllarda Galatasaray'ın 1 Numarası olacaktır.

Hayırlı uğurlu olur inşallah...

Orkun'a çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Aykut Erçetin'den çok daha iyi bir kalecidir. Yaser ve Mehmet Güven'e de başarılar.

Hiç yorum yok: