18 Mart 2009 Çarşamba

Giovani Dos Santos

Geçtiğimiz sezon Bojan Krkic ile Barcelona'nın genç yetenekleri olarak ortaya çıkan Giovani Dos Santos'un, sezon başında Barcelona'da patlama yapacağını bekliyordu herkes.

Giovani, hiç kimsenin beklemediği bir anda, çok şaşırtıcı bir şekilde hem de yaklaşık 6.5 milyon Euro karşılığında Spurs'a transfer olmuştu. Bu transferin arkasında Ramos'un olduğunu bildiğim için, Giovani için bulunmaz bir fırsat olduğunu düşünmüştüm.

Spurs kariyerine çok kötü başlayan Gio, ilk onbirde yer bulamaz olmuştu. 2 aylık bir periyod sonrasında tam form tutmaya başlamıştı ki, Ramos'un kapı dışarı edilmesi ile bütün öz güvenini yitirip tekrar yolunu tuttu yedek kulübesinin. Durum o kadar kötüymüş ki bir anda Championship oyuncusu oldu.

Geçen yıl La Liga'da Barcelona forması giyen, şampiyonlar ligi maçlarında oynama fırsatı bulan Giovani Dos Santos, 8 ay içerisinde kendisini Championship takımı olan Ipswich Town'da buluverdi. 6 ay boyunca bu formayı giyecek. 14 Mart 2009 tarihinde atılan imzalar sonrasında Reading karşısında yedek kulübesinde yer alırken, dün oynanan Burnley maçında takımına beraberliği getiren gole imza attı.

Genç yeteğene yazık olmaması dileklerimle...

Hiç yorum yok: