12 Ekim 2009 Pazartesi

Salomon Kalou Kaldı...

Sezon başında önemli transferlere imza atamayan Chelsea çok fazla eleştirdi. Bu genel kanının aksine Chelsea'nin bu sezon transferde sessiz kalmasının nedenini takımın iskeletini oluşturan futbolculara hakettikleri ücretleri verip takımdaki istikrarı sağlamak için atılmış akıllı bir strateji olduğunu düşünüyordum. Nitelim haklı da çıktım.

Hem Premier Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde tutunabilmek için istikrarın önemini kavrayan Abromovich ve ekibi, eşeği sağlam kazığa bağlamaya karar verip bu kararlarını başarı ile uygulamaya koydular.

Daha önce Didier Drogba, Ashley Cole, John Terry, Florent Malouda, John Mikel Obi, Hilário ve Michael Mancienne ile sözleşme yenileyip bu isimleri takımda tutan Abramovich, 2006 yılında Feyenoord'dan alıp Chelsea'ye kazandırdığı Salomon Kalou'yu da ikna edip evet dedirtti ve yeni sözleşmeye imza attırdı. Roman, bu son imza ile birlikte Chelsea'nin sezon başında oluşturduğu transfer stratejisinin sorunsuz işlediğini tüm spor medyasına(!) tekrar göstermiş oldu.

Hiç yorum yok: