13 Ekim 2009 Salı

Chelsea Alex'i de Bırakmadı.

Daha dün Salomon Kalou ile üç yıllık sözleşme yenileyen Chelsea FC, bugün de boş durmadı ve Alex Rodrigo Dias da Costa'ya dört yıllık yeni sözleşmeyi imzalattı.

Maviler'e 2004 yılında ilk imzasını atan Alex, Brezilya Milli Takımı'nda sürekli oynayamadığı için İngiliz makamlarından çalışma izni alamamış ve bu yüzden kendini İngiltere Premier Ligi yerine bir anda PSV Eindhoven forması altında Hollanda'da bulmuştu.

Chelsea'nin Alex'i PSV'ye 3 yıllığına 1 EURO'ya geri alma hakkı saklı kalmak kaydıyla kiralaması hem İngiliz hem de Hollanda basınında ses getirmişti. 1 EURO alay konusu yapılmıştı. Hollanda'da 2007 yılına kadar top koşturan Alex Brezilya Milli Takımı'nın ayrılmaz bir parçası olduktan sonra çalışma iznini cebine koyduğunda, bu izin ile birlikte Premier Lig'in yolunu tutup sonunda amacına ulaşmıştı.

Sezon başından beri sakat olan ve antremanlara ancak başlayabilen Alex'in sözleşmesinin Ocak ayında yenilenebileceğini düşünürken, imzaların bugün atılmış olması doğal olarak biraz şaşkınlık yaratmış olabilir futbolseverlerde. Ancak, sezon başında Real Madrid'in Alex için Chelsea'ye 18 milyon sterlin (!) teklif etmesi Abromivich'in elini çabuk tutmasına neden oldu ve kurnazlığı yapıp Alex'i takımda tuttu.

Sezon başında sansasyonel transferler istemesine rağmen her seferinde Abromovich tarafından veto edilen Ancelotti'nin yüzü biraz olsun gülüyordur diye düşünüyorum. Belki takıma takviye yapılamadı ama elindeki kadronun bozulmadan seneye yine önüne aynı şekilde sunulacak olması mutluluk verici olsa gerek.

Zaten hem Abromovich'in hem de Ancelotti'nin başka alternatifleri yok şu an için. Malum Chelsea'nin, iki yıl önce gerçekleştirdiği Gaël Kakuta transferi nedeniyle aldığı transfer yasağı konusunda Fifa nezdindeki girişimlerden şu an itibariyle olumlu neticelenmiş değil.

Hiç yorum yok: