26 Mayıs 2009 Salı

Forma öpme sezonu başlasın...

Avrupa'da ligler yavaş yavaş biterken, transfer sezonları açılmadan imzalar başladı.

Bu yaz da, hem yurt içinde hem de yurt dışında çoğu imza töreninde forma öpme sahnelerine tanıklık edeceğiz.

Galatasaray'a, Beşiktaş'a, Fenerbahçe'ye transfer olan Türk ve Türk kökenli futbolcular, çocukken taraftarı oldukları takımlara transfer oldukları için profosyonel futbolcunun yaşayabileceği en güzel anları yaşayacaklar. Türkiye'ye gelen yabancı futbolcular ise Avrupa'da ismini duydukları bu takımların önemini vurgulayacaklar.

Fotomaç ya da Fanatik gibi gazeteler 3 büyüklere takım başına 90 ile 100 arasında transfer gerçekleştirecekler.

Başkanlar ve en önemlisi futbol şubesi sorumluları uçakla seyahat eden modern Evliya Çelebiler olacaklar. Haldun Üstünel'in T.Henry ile anlaştığı, Aziz Yıldırım'ın İbrahimoviç'i almak için düğmeye bastığı iddaa edilecek.

Bunlar olurken taraftarlar heyecanlanacak, Henry'in uçağı kaçırdığı, Aziz Yıldırım'ın bastığı düğmenin bozulduğu haberleri ile de üzülüp yıkılacaklar. Alkol tüketimi artacak.

Zaten bunların hepsi alkol üreticilerinin planı değil mi? (!). Henry Türkiye'ye ayak basar umuduyla, yurdum taraftarı sponsor içki firmaları takımlarına daha fazla sponsorluk parası versin diye, Efes Pilsen'e para akıtacaklar. :).

Bu kadar yalan dolan sadece bizim ülkemizde olmuyor tabiki. Akdeniz'e kıyısı olan İspanya, İtalya gibi ülkelerde durum aynı. Sanırım sorun Akdeniz'den kaynaklanıyor.

Hadi bakalım hayırlısı...

Hiç yorum yok: